Sähköliitto vaatii Teknologiateollisuutta neuvottelupöytään

12.10.2017

Sähköliitto vaatii Teknologiateollisuutta neuvottelupöytään

« Takaisin

12.10.2017

Sähköliiton teollisuus- ja erityisalojen johtokunta käsitteli tänään kokouksessaan huolestuneena Teknologiateollisuuden sopimusalan neuvottelutilannetta. Teknologiateollisuuden sähköalan työntekijöiden työehtosopimus päättyy 31.10.2017. ja neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta ei ole aloitettu. Sähköliitto on esittänyt useita aloitteita neuvottelujen käynnistämiseksi mutta niihin ei ole vastattu.

Sähköliitto on tänään lähestynyt Teknologiateollisuutta ja vaatinut vastausta 17.10. mennessä aikooko Teknologiateollisuus neuvotella sähköalan työntekijöiden työehtosopimuksesta. Sähköliitto on neuvotellut jäsenilleen oman työehtosopimuksen teollisuuteen jo 50 vuoden ajan. Sähköliitto pitää Teknologiateollisuuden kuurupiiloa erittäin valitettavana ja hyvien työmarkkinatapojen vastaisena. Teollisuus- ja erityisalojen johtokunta päätti tänään kokouksessaan esitää liiton hallitukselle työtaisteluvalmiuden nostamiseta teollisuuden sopimusalalla. Sähköliiton jäsenet teollisuudessa ovat laajalti ilmaisseet päättäväisyytensä puolustaa omaa työehtosopimustaan. Sähköliiton hallitus on jo aiemmin päättänyt, että liitto on valmis puolustamaan sopimusoikeuksiaan tarvittaessa koko liiton voimalla.

Liiton jäsenet teollisuudessa palvelevat tärkeissä tehtävissä teollisuuden prosessien huolto- ja ylläpitotehtävissä sekä muissa vaativissa sähköasennustehtävissä. Teknologiateollisuuden poikkeuksellinen toiminta sopimuskatkon lähestyessä on vaarantamassa teollisuuden yritysten toiminnan. Myös Sähköliiton muiden työehtosopimusten piirissä olevat yritykset palvelevat laajalti teollisuuden yritysten tarpeita muun muassa investointitöissä.


Lisätietoja:                                   

Sauli Väntti, puheenjohtaja                           p. 050 528 7044
Hannu Luukkonen, liittosihteeri                     p. 050 682 95
Jari Ollila, vastaava sopimusasiantuntija        p. 050 603 02